Tüketici ve İşçi Hakları Nasıl Korunur?

Müşterilerin talep ettikleri değerler doğrultusunda hizmet veren firmalar için de, yeni bir şekilde kurularak kanunları uygulamaya başlayan firmalar için de kurallar aynı biçimde geçerlidir. İşverenlerin tüm çalışanlarına karşı olan sorumluluklarını ve çalışanların onlara karşı olan sorumluluklarını belirlemesi, sonrasında ise işe alacağı kişilere karşı sözleşmeyi doğru olarak yaptığından emin olunması gerekiyor. Gün içerisinde 6 ila 9 saat arasında çalışan bir kişinin alacağı ücret, yarı zamanlı olarak çalışan işçinin hakları, sigortalarının ödenme durumu ve yapılacak satışlarla ilgili pek çok maddede kanunlar geçerliliğini sürdürüyor. Bu geçerliliğini sürdüren kanunların çiğnenmesi halinde de Helvacı hukuk bürosundan Mehmet Ali Helvacı ile iletişime geçebilir ve işçi haklarının ve tüketici haklarının korunmasını sağlayabilirsiniz.

Çalışan Hakları Nasıl Korunmalı?

  • İzinler ve Molalar Nasıl Oluşturulmalı?

Çalışan bireylerin gün içerisinde sürekli olarak aynı faaliyetlerde bulunarak işlerini sürdürmeleri gibi bir durum söz konusu olamaz. Bir süre sonra odaklanma problemleri ortaya çıkacağı ve uyku, yorgunluk, halsizlik gibi etkenler bastıracağı için de son derece önemli can ve mal kayıplarıyla karşı karşıya kalınabilir. Bundan dolayı da yedi gün yirmi dört saat boyunca çalışan işyerlerinde de, gün içerisinde 8 saat çalışma yürüten işyerlerinde de Maltepe işçi avukatı aracılığıyla haklar korunabilir ve molalar da sözleşmelere eklenebilir. 8 saatin altında olan çalışma sürelerinde gün içinde yemek molası olarak belirlenen zaman dilimi ortalama 30 dakikadır. İşverenin inisiyatifine göre de değişebilir. Bunun yanı sıra 8 saatten uzun süre çalışılan işyerlerinde de işçilerin yemek molası da en az 1 saat olabilir ve işyeri sahibi isterse de bu zaman dilimini uzatma hakkına sahiptir.

  • Geçici İş İlişkisi Kurma

Bir firmanın sizi farklı bir şubesine göndermesi ve bu sayede de çalışmanız amacıyla farklı bir üst rütbelinin altında sizi görevlendirme hakkı da siz istediğiniz taktirde bulunabilir. Eğer kurum sizi farklı bir şubeye veya aynı şirketler topluluğu bünyesinde farklı bir çalışma ortamına yönlendiriyorsa, size maksimum 6 ay boyunca orada kalma şartı sunabilir. Maltepe işçi avukatı tarafından da doğrulanan bu süre içerisinde, geri döndüğünüz taktirde yeni bir yazılı geçici sözleşme doğrultusunda tekrar gitmeniz de söz konusu olacaktır. Fakat bu durum sadece en fazla iki kez oluşabilir. Daha fazlasının istenmesi halinde kanunların çiğnenecek olması nedeniyle geçici iş ilişkisinin kurulması da kanun önünde geçersiz sayılır ve çok büyük cezalarla karşı karşıya kalınabilir. Eğer bir kurum bununla ilgili bir yaptırım uygulamak ister ve üçüncü kez gitmediğiniz için sizi işten çıkarmak istediğini beyan ederse de mahkemeye başvurabilirsiniz.

Tüketici Hakları Nasıl Korunmalı?

  • Kredinin Cayma Hakkı

Tüketici haklarının korunabilmesi için özellikle de kredi çekildiği taktirde ortaya çıkan en önemli problemlerden bir tanesi olarak cayma hakkı gösterilir. Çünkü pek çok banka günümüzde, kredinin çekim sürecinin ardından direkt olarak faizin işlemeye başladığını ve geri dönüşün olmadığı algısını yaratır. Fakat aslına bakıldığında ise müşterilerin her birinin toplamda 14 gün içerisinde cayma hakkı bulunur ve Maltepe tüketici avukatı aracılığıyla da bu hak doğrudan değerlendirilebilir. Başvuruda bulunulduktan sonra zaten bir ay içerisinde de almış olduğunuz krediyi geri götürebilir ve sadece, caydığınız süreye kadar ki olan faizi aldığınız tutarın üzerine ödemeniz gerekiyor. Böylelikle artık söylenmediği taktirde suç olarak görülen cayma hakkını da bilgilendirilme hakkınız doğrultusunda da dava açabilir ve, faiz ödemeden de krediyi geri verebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir;

https://mehmetalihelvaci.av.tr/tuketici-ve-isci-haklari-nasil-korunur-2.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/garanti-kapsamindaki-tuketici-haklari-ve-avukat-secimi.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/istanbulda-tuketici-haklari-davasi-nasil-acilir.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/garanti-kapsamindaki-malin-iadesi-nasil-olur.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/en-onemli-isci-haklari-nelerdir.html

“Tüketici ve İşçi Hakları Nasıl Korunur?” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Hemen Ara