Tamamen işverenin sorumlu olduğu alanda sorumlulukları doğrultusunda hareket etmemeden kaynaklanma halinde özel durumlar ortaya çıkmaktadır. Yenilenen çalışmalar rahatlıkla sürdürülmektedir. İş kazasına uğrayan kişilerin süreci her zaman için savcının yönettiği için dikkatli bir şekilde karşılaması gerekir. Günümüzde yaralanmalı kazalarda yapılan iş kazalarında müdahale başta olmak üzere, sonrasındaki zaman aralığında ise doğrudan hakkın aranmasına yönelik adımların atılmasına dayanmaktadır. Ruhsal ve fiziksel zarar görme durumları eğer işverenden kaynaklanıyorsa dava açılmasında bir mahsur yoktur.
Ölümlü Kazalarda Maddi Ve Manevi Tazminat
Türkiye’de ölümlü iş kazaları avukatı sayesinde işçinin yaşamış olduğu ihmal sonucunda kazanın maddi ve manevi olarak tazmin edilmesi için başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Ardından cumhuriyet savcısı zaten süreci başından sonuna kadar takip edeceği için, kişim kusurlu kimin mağdur olduğunu belirlemesi çok uzun bir süre almayacaktır. Bundan dolayı işçiler yaralanmalı davalarda veya işçi yakınları ölümlü davalarda hiçbir şekilde işverenden çekinmemelidir. Ve avukatla birlikte deliller sayesinde davada olumlu sonuçlar alma için mahkemeye gitmelidir. Ölümlü kazalarda direkt olarak maddi ve manevi girişimlerde bulunulmaktadır, her zaman için özel işlemler gerçekleştirilmektedir ve tazminat süreciyle ilgili çalışmalar doğrultusunda iş kazası halinde yapılması gerekenler aşağıdaki gibi gerçekleştirilerek kusurlu olan kişilerin bulunması sağlanmalıdır.
İş Kazalarında Neler Yapılmalıdır?
İş kazasında başarılı sonuçların alınabilmesi ve sürecin doğrudan başarılı avukat aracılığıyla gerçekleştirilmesinin mümkün olması gerekiyor. Ceza kanunu ve Türk Borçlar Kanunu doğrultusunda sürecin şekillendirilmesini sağlayabiliyor. İşverenin veya işçilerden sorumlu olan üst rütbedeki bir kişi nedeniyle ortaya çıkar. Sanayi ortamlarında değil, aynı zamanda ofis ortamlarında da doğrudan yaralanmalı kazalarla ilgili özel işlemler gerçekleştirilmektedir. Mehmet Ali Helvacı sayesinde direkt olarak iş kazalarıyla ilgili süreçte kendi lehinize sonuçlar elde edebileceksiniz.
- Kazalarda yapılması gerekenlerin başında sağlıkla ilgili olan önlem alma işlemi ilk sırada geliyor.
- Herhangi bir delilin karartılmasının önüne geçilebilmesi amacıyla kolluk kuvvetlerine başvuruda bulunulmalıdır. Böylelikle doğrudan tüm süreç başarılı bir şekilde Cumhuriyet Savcısının davayı denetlemesini sağlayacak biçimde gerçekleştirilebilecektir.
- Sosyal Güvenlik Kurumu’nun işveren ve işçilerle ilgilenen bölümü olan sosyal güvenlik birimiyle görüşme olmaktadır. Kayıt raporu tutturulduktan sonra işverenle ve kazayla ilgili soruşturma başlatılacaktır. Kazanın nedeni de dahil olmak üzere tüm süreç incelemeye tabii tutulmaktadır. Ve ölümlü veya yaralanmalı olan tüm davalarda buna benzer bir adım atılmaktadır.
İlginizi Çeker;
https://mehmetalihelvaci.av.tr/is-kazalari-sonrasinda-hangi-davalar-acilir.html
https://mehmetalihelvaci.av.tr/ugur-mumcu-mahallesi-isci-avukati.html
https://mehmetalihelvaci.av.tr/trafik-kaza-avukatlari-istanbul.html
https://mehmetalihelvaci.av.tr/trafik-kazasi-tazminat-davasi-miktari-nasil-belirlenir.html
https://mehmetalihelvaci.av.tr/is-kazalarinda-avukat-gerekir-mi.html
“Yaralanmalı İş Kazalarında Yapılması Gerekenler” üzerine 4 yorum