Bilgisayar Yoluyla Sahtecilik Avukatı

Teknolojik gelişmeler sonrasında ortaya çıkan suçlar, yeni bir hukuk dalının doğmasını suçlamıştır. İnternet ya da online bir şekilde bir takım dolandırıcılık ya da sahtecilik suçları işlenmeye başlamıştır. Bundan dolayı bilişim hukuku adında bir kavram hayatımıza girmiştir. Teknolojiyi kötü bir şekilde kullanan kişilerin karıştığı vukuatlar, bu hukuk dalı çerçevesinde yargıya taşınmaktadır. Bilgisayar yoluyla sahtecilik avukatı, son yıllarda kendisine en çok iş düşen avukatlar arasına girmiştir.

Bilgisayar Yoluyla Sahtecilik Nedir?

İnternet ya da bilgisayar gibi sistemler kullanılarak işlenen suçlar bilişim suçları olarak tanımlanmaktadır. Bunun yanı sıra dijital suçlar, bilişim suçları, siber suçlar gibi ifadeler de kullanılır. Bu suç tanımı ilk defa Paris’te 1983 yılında gerçekleştirilen toplantıda yapılmıştır. Ülkemizde de bu suçun ne olduğu hukuki anlamda dile getirilmiştir. TCK içine bu suçlar dahil edilmiş ve cezaları da belirlenmiştir.

Bilgisayar Yolu İle Sahtecilik: Bilinen sahtecilik suçlarının, internet ve bilgisayar aracılığı ile yapılmasıdır. Aslında işlenen fiilde bir yenilik söz konusudur. Birçok kişi tarafından klasik olarak tanımlanan bazı suçlar, artık bilgisayar ya da benzeri ileri teknolojiye sahip cihazlar ile yapılmaktadır. Bundan dolayı suçun başına bilgisayar yoluyla kelimeleri eklenmiştir.

Bilgisayar yolu ile yapılan sahtecilik örnekleri şu şekilde olabilmektedir;

  • Bilgisayar kullanarak sahte kimlik üretmek
  • Bilgisayar ya da benzeri bir cihaz ile sahte para basmak
  • İleri teknoloji özelliklerine sahip olan bir cihaz kullanarak, sahte evrak üretmek

Bu tip örnekle, bilgisayar yoluyla sahtecilik avukatı ile yargıya taşınabilmektedir.

Bilgisayar Yoluyla Sahtecilik Suçlarında Hukuki Süreç Nasıl İşler?

Bilgisayar veya başka bir teknolojik aletin kullanılması sonucu oluşan bir suçta mağdur olduysanız, Cumhuriyet Savcılığına, hiç zaman geçirmeden gitmeniz gerekmektedir. Bu tip suçlar karşısında, Emniyet müdürlükleri üzerinden de başvuru yapmanız mümkündür. Başvuru sürecinde, emniyet müdürlüğüne giderek siber şubedeki görevli personele durumu aktarabilirsiniz. Son yıllarda bilişim suçlarında ortaya çıkan artıştan dolayı böyle bir büro oluşturulmuştur. Cumhuriyet savcılıklarına dilekçe yolu ile yapılan başvurularda, suçun mutlaka tanımlanması ve dilekçe üzerinde dile getirilmesi gerekmektedir.

Bilgisayar Yolu İle Sahtecilik Davalarında Avukata Danışın

Bazı davalarda avukata pek ihtiyaç duyulmadığı bilinmektedir. Örneğin anlaşmalı boşanma davaları bunların başında gelmektedir. Ancak sahtecilik davaları, bu kategori içinde değildir. Çünkü bu tip davalarda avukat olmadan ilerleme sağlamak son derece zordur. Bu yüzden yapılması gereken ilk şey deneyimli bir avukat ile anlaşmak olacaktır. Bundan sonra ise avukata olaya dair tüm bilgileri ayrıntılı bir şekilde anlatmalısınız. Avukatın davayı kabul etmesinden sonra, mahkeme süreci de başlamış olacaktır. Bu tip davalarda ağır cezam mahkemesinin yanı sıra, asli ceza mahkemesi de yetkilidir. Bilgisayar yoluyla sahtecilik avukatı, sorunu çözmede ve davayı kazanmanızda size yardımcı olacaktır.

18 yaş altı bilişim suçu cezası
18 yaşından küçük kişiler halen Reşit konumunda olmadığı için bilişim suçları 18 yıldan 24 yıla kadar değişir. Ancak bu durum hapis cezası gerektirdiği takdirde 12 yıldan 15 yıla kadar hükmolur.
Bilişim suçları nasıl tespit edilir
Internet üzerinden görüşen olan çeşitli suçlar bilişim suçlarıdır. Bilişim suçları internet yoluyla dolandırıcılık şeklinde tespit edilir.
En çok işlenen siber suçlar
Siber suçlar yani diğer bir ifade ile internet üzerinden işlenen suçlar kişilerin bankalarının ele geçirilmesi, kendi kişisel uygulamalarının ele geçirilmesi şeklindedir.
Hangi durumlarda internet suçu işlenir
Herhangi bir kişinin bankası ele geçirilmek istendiği takdirde internet üzerinden bu durum gerçekleşebilir ya da kişisel kimliğinizin alınması gibi her türlü suç internet suçu kapsama alanı içerisindedir.

İlginizi Çekebilir;

Bilgisayar Yoluyla Dolandırıcılık Avukatı

Bağlarbaşı Mahallesi Kira Hukuku Avukatı

Mühürde Sahtecilik Suçu ve Cezası

İnternet Yolu ile İşlenen Suçlar, Siber Suçlar, Bilişim Suçları Avukatı

Adli Sicil Kaydı Silinmesi İçin Nasıl Başvurulur

“Bilgisayar Yoluyla Sahtecilik Avukatı” üzerine 4 yorum

Yorum yapın

Hemen Ara