İhbar Tazminatı Nedir

İstanbul’un çeşitli ilçelerinde ve başta Maltepe tüketici avukatı ofisleri başta olmak üzere işçi haklarıyla ilgili yaşanan problemlerinize çözüm bulabilirsiniz. Ayrıca burada işçilerin de sahip olduğu haklar ile ilgili bilgi sahibi olması gerekiyor. Bunlardan birine örnek ise ihbar tazminatı. Son zamanlarda Maltepe tüketici avukatı birimlerimizin sıklıkla karşılaştığı bu durum, iş sözleşmesine uygun bir şekilde hizmet sözleşmesinin ihbar süreleri dikkate alınmadan feshedilmesi sonucunda meydana gelmektedir. Bu durum karşısında, sözleşmeyi fesheden tarafın ödemesi gereken bir para söz konusudur. Ayrıca buna da ihbar tazminatı denir. Anayasanın 4857 sayılı İş Kanunu gereğince, işçi çıkarılmadan önce bu durum işçiye bildirilmelidir. İki haftadan başlayan bu süre, çalışma süresi ve statüsüne göre 8 haftaya kadar çıkabilmektedir. İş kazası gibi sorunlarda da sözleşme şartlarıyla ilgili olarak avukatlarımıza başvurabilirsiniz.

Ölümlü Trafik Kazası Tazminat Türleri

Ölümlü trafik kazası sonrasında haksız fiil sonucu mağduriyet yaşamış olan kişilere tazminat ödenmek durumundadır. Hastane masrafları gibi konularda kişiler dava açma hakkına sahiptir. Ölümlü trafik kazası ve iş kazasıgibi konularda hak ettiğiniz tazminatlar için yine ofislerimizi ziyaret edebilir ve haklarınızı öğrenebilirsiniz.

Tüketici Haklarını Koruma Derneği Nedir?

Maltepe tüketici avukatı ve diğer ilçelerdeki avukatların da yakından takip ettiği tüketici hakları, TÜKODER tarafından izlenmektedir. Toplam 46 şubesi ve 20 binden fazla üyesi olan bu dernekte, Maltepe tüketici avukatı da İstanbul’da görev yapmakta ve tazmin davalarını izlemektedir.

Ihbar tazminatı neye göre verilir?
Diğer bir ifade ile işçinin son aldığı brüt ücret dikkate alınır. Brüt ücret haftalık olarak hesaplanır. Çalıştığı süreden itibaren doğan ihbar süresi ile bir çarpım gerçekleşir. İhbar tazminatı verilmektedir. Burada bir hesaplama söz konusu mevcuttur.
Net ihbar tazminatı nedir?
İhbar süresi içerisinde işten çıkarılması ya da istifa etmesi durumunda ödenme gereken tazminattır. Ayrıca işçinin ihbar süresine uyulmadan işten çıkarılması durumunda ihbar tazminatı yer edinmektedir.
Ihbar kaç ayda hak edilir?
3 yıla kadar devam eden işçiler için 6 hafta, 3 yıldan daha fazla olan işçiler için ise 8 haftada hak edilmektedir.

İlginizi Çekebilir;

https://mehmetalihelvaci.av.tr/maltepe-isci-avukati.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/atasehir-yenisahra-mahallesi-isci-avukati.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/beykoz-riva-mahallesi-isci-avukati.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/kidem-ve-ihbar-tazminati-hesaplama-2019.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/istanbulda-tuketici-haklari-davasi-nasil-acilir.html

“İhbar Tazminatı Nedir” üzerine 4 yorum

Yorum yapın

Hemen Ara