Anlaşmalı Boşanmada Şartlar Nelerdir?

Boşanma sürecinde çiftlerin sürekli olarak tartışması, herhangi bir durum üzerinde uzlaşmalarının mümkün olmaması gibi durumlar nedeniyle anlaşmalı boşanma zor bir hal alabiliyor. Özellikle içerisinde bulunulan zaman diliminde aldatma ve doğrudan eşe kötü davranışlarda bulunmayla ilgili mevzuatlarda yenilikler görülebiliyor. Boşanma davasıyla ilgili süreçte anlaşmalı dava olduğunun bildirilebilmesi için mutlaka tarafların her konuda anlaşmış olması gerekiyor. Aksi taktirde istenen sonuçların “anlaşmalı boşanma” kapsamında elde edilmesi mümkün olmayacaktır.

Anlaşmalı Boşanmada Hangi Şartlar Sağlanmalıdır?

Çiftlerin anlaşarak boşandıklarına dair bir karar verilebilmesi için mutlaka 1 yıldan uzun süre evli olmaları gerekiyor. Anlaşmalı boşanma sürecinde şartların doğru sağlanması amacıyla hem çocuk hem de mallarla ilgili eşit ve bir eşin diğerinden alacağı kalmayacak şekilde bir karar vermeleri gerekiyor. Anlaşmalı boşanmayla ilgili süreçte doğrudan avukata başvurulmasına gerek olmadığı mevduatta yer alıyor. Fakat eğer sürecin hızlı ve aynı zamanda iki taraf için de olumlu bir şekilde işlemesini istiyorsanız, yapmanız gereken en önemli işlem Mehmet Ali Helvacı ile görüşmek olacaktır. Anlaşılmadığı taktirde ise çekişmeli dava ortaya çıkar ve böyle bir durumda taraflar doğrudan kendilerinin lehine olabilecek sonuçları almak için özel girişimlerde bulunmak durumunda kalırlar.

Doğru Mal Paylaşımı Nasıl Sağlanır?

Anlaşmalı boşanmayla ilgili süreçte mal paylaşımıyla ilgili kararı iki tarafın birden ortaklaşa vermesi ve her ikisinin de onaylaması son derece önemlidir. Şartlar değişebileceği gibi, doğrudan her türlü işlemin gerçekleştirilebilmesi amacıyla şiddet, zina, aldatma, terk, hayata kast gibi durumların oluşmaması gerekiyor. Zaten bu tarz durumlarla karşı karşıya kalan bireylerin büyük bir bölümünün doğrudan anlaşarak boşanması gibi bir durum söz konusu olamıyor. Çekişmeli davalarda ise haklı olan ve karşı tarafın nafaka – tazminat ödemesine neden olan kişi avukatıyla birlikte başarıya ulaşabiliyor.

Anlaşmalı boşanma sürecinde mal varlığının paylaşılması tamamen eşit olarak yapılmaya çalışılıyor. Fakat evde alınan malzemelerin %80’inin parasını kadın, %20’ninin parasını erkek ödemişse bu durumda %50 – %50 bir paylaşım tamamen adaletsiz olacaktır. Bundan dolayı doğrudan hangi eşin ne kadar harcadığı da göz önünde bulunduruluyor.

Anlaşmalı Boşanmada Avukat Zorunlu Mu?
Hiçbir davada avukat zorunluluğu bulunmadığı gibi anlaşmalı boşanma davalarında da avukat zorunlu değildir. Kişiler eğer isterlerse haklarını daha doğru bir şekilde savunmaları için avukatlara başvuruda bulunabilirler.
Anlaşmalı Boşanmada Neler Yapılır?
Anlaşmalı boşanma davalarında ilk olarak kişilere ait protokol hazırlanır, velayet ve nafaka gibi konular burada gösterir. Hazırlanan protokolü iki tarafta imzalar ve imzalı protokollerle dava dilekçesi hazırlanır. Bu noktadan sonra boşanma davası açılır.
Anlaşmalı Olarak Boşanma Nedir?
Anlaşmalı boşanma kadın ve erkeğin her türlü konuda hemfikir olarak evliliklerini bitirme kararı almalarına denmektedir. Velayet, nafaka, tazminat ve mal paylaşımı gibi her türlü konuda anlaşarak başvuruda bulunmaktadır.
Anlaşmalı Boşanma Nasıl Bozulur
Anlaşmalı boşanma taraflarından bir tanesi duruşmaya gelmediği takdirde kişilerin boşanma davaları çekişmeliye dönebilmektedir. Bunun yanında kişilerden bir tanesi şayet bir konuda karar değiştirirse dava çekişmeliye dönmektedir.

İlginizi Çekebilir;

https://mehmetalihelvaci.av.tr/anlasmali-bosanma-davasi-surecleri.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/arnavutkoy-anlasmali-bosanma.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/olumlu-is-kazasi.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/anlasmali-olarak-bosanmak-icin-gerekli-olan-sartlar-nelerdir.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/is-kazasinda-olum-halinde-hangi-davalar-acilir.html

“Anlaşmalı Boşanmada Şartlar Nelerdir?” üzerine 4 yorum

Yorum yapın

Hemen Ara