TÜKETİCİ HAKLARI AVUKATI

Tüketici hakları avukatı sizlere tüketici haklarından doğan uyuşmazlıklar, ayıplı mal ayıplı hizmet gibi konularda, garanti sürecinde arızalanan ya da bozulan ürünlerin sözleşmeleri, haksız şartlar gibi konularda destek sağlayacak ve kanunların öngördüğü ilkeler ile bilgilendirme yapacaktır. Hukuk ofisimize gelerek detaylı bilgi edinebilirsiniz. Bunun için Bağlarbaşı Mahallesi Bağdat Caddesi Yeni Çıkmaz Sokak Kızılbey Apartmanı No:7 Maltepe / İstanbul adresinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Tüketici Hukuku

Son zamanlarda önemli oranda ilerleme kaydeden ve gelişen hukuk alanlarından biri de Tüketici hukukudur. Mal ve hizmetlerin tüketim amaçlı satın alınması sonucu oluşan ve hukuki durum sonrasında çıkacak uyuşmazlıkların ele alındığı hukuk dalı Tüketici hukuku olarak bilinir.

Tüketici mahkemelerinde açılan davalar, tüketici sorunları hakem heyetleri gibi tüketici hakları bünyesinde bulunan tüm konularda uzmanlaşmış avukatlar ise Tüketici avukatları olarak tanımlanır.

Tüketici Hukuku Uyuşmazlıklar

4077 ve 6502 numaralı kanunlar neticesinde son zamanlarda tüketiciler kanunlar tarafından oldukça avantajlı hale gelmiştir. Ticari firmalara karşı ciddi oranda avantajlı konuma gelen tüketiciler herhangi bir uyuşmazlık durumu ile karşılaştıklarında Tüketici Mahkemelerine giderek başvuruda bulunabilirler.

Fakat ülkemizde insanlar tüketici hakları konusunda detaylı bilgiye sahip olmadığı için gerekli mahkemelerde kendilerini savunacak Tüketici hakları avukatı ile kendilerini güvende hissetmektedir. Bu anlamda hukuk büromuz Helvacı Hukuk sizlere gerekli olan desteği sunarak yardımcı olacaktır.

Tüketici Davaları Hangi Mahkemede Açılır?

Başvuruda bulunan mahkemeler uyuşmazlık bedeli de dikkate alınarak belirlenmektedir. Tüketici Hakem Heyeti ya da Tüketici Mahkemesine başvuruda bulunabilirsiniz. Bulunduğunuz yerde Tüketici mahkemesi yok ise Asliye Hukuk Mahkemelerine başvurabilirsiniz.

Uyuşmazlıklar dahil olmak üzere tüketiciden kaynaklanan sorunlar da tüketici davaları bakımından önemlidir. Bu durumlarda tüketici hakları avukatına başvuruda bulunabilirsiniz.

Tüketici hukuku garanti süresi içinde bozulan ya da arızalanan ürünler, piramit satış sözleşmesi, sözleşmelerde bulunan haksız şartlar, taksitle satış, devre tatil, kapıdan satışlar, tüketici kredileri, konut finansmanı, abonelik sözleşmeleri, ticari reklamlar gibi alanlarda da etkilidir.

Tüketici Haklarının Korunmasına İlişkin Davalar

Ayıplı mal karşısında tüketicinin hakları konusunda davalar tüketici haklarının korunmasına ait davalar arasında yer alır. Tüketici davasında bulunma için Asliye hukuk mahkemelerinde başvuruda bulunabilirsiniz.  Ayrıca tüketici mahkemelerinde açılan davalarda tüketici hakem heyetleri konusunda da destek sağlamanız mümkündür.  Tüketici hakları için başvuruda bulunduğunuzda ise uyuşmazlık bedeli de dikkate alınarak belirlenecektir. Ayrıca kredi aidatlarının tüketiciye verilmesi gibi konularda Tüketici hakları için açılan davaların konusunu oluşturmaktadır.

Tüketim amacıyla alınan ürünlerin hukuki uyuşmazlık doğurması neticesinde ilgili mahkemelere başvuruda bulunarak Tüketici haklarınız koruyabilirsiniz. Bu anlamda tüketici haklarının bilinmesi oldukça önemlidir. Ayrıca kişiler alanında uzman olan Tüketici hakları avukatı sayesinde davalarını başarılı bir şekilde yürüterek sonuçlandırmaktadır. Tüketici haklarınızı koruma altına alarak Tüketici haklarınıza ilişkin detaylı bilgileri edinmelisiniz.  Son zamanlarda özellikle ticari firmalara karşı daha çok hakka sahip olduğumuz yasalarsa belirlenmiştir. Ayrıca ticari firmalar ile herhangi bir uyuşmazlık yaşadığınızda Tüketici davası açma hakkına sahipsiniz. Bu anlamda Hukuk Büromuzdan da destek sağlamanız mümkün.

İlginizi Çeker;

https://mehmetalihelvaci.av.tr/istanbulda-tuketici-haklari-davasi-nasil-acilir.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/idealtepe-mahallesi-bosanma-avukati.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/beykoz-kavacik-mahallesi-isci-avukati.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/tuketici-hukuku-is-hukuku.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/ayipli-malin-iadesi-hakkinda-yargitay-kararlari.html

“TÜKETİCİ HAKLARI AVUKATI” üzerine 4 yorum

Yorum yapın

Hemen Ara