Ümraniye Kira Hukuku Avukatı

Ülkemizde birçok konuda olduğu gibi kira ile ilgili olan mevzularda da iş ne zaman içinden çıkılmaz bir hal alsa avukatın yolu tutulur. Bu da kişilerin maddi ve manevi olarak olumsuz etkileyen bir durum olur. Oysa kira sözleşmesinin imzalanması anından itibaren Ümraniye kira hukuku avukatı gibi profesyonellerle işbirliği içinde hareket edilse konular bu kadar dallanıp budaklanmayabilir.

Kira Sözleşmelerinde Avukat Ne Yapar?

Yapılan kira sözleşmelerinde avukatın imza atması veya taraf olması söz konusu değildir. Ancak bireyler veya şirketler arasında yapılan sözleşmeler hukuka uygun olarak yapılmalı ve her iki taraf da neye imza attığını net olarak bilmelidir. Haklar bilinmezse ilerleyen dönemlerde sorun yaşanma olasılığı da o denli yükselir. Ümraniye kira hukuku avukatı gibi avukatlar taraflara hem sözleşmenin ilgili hususlara uygun şekilde hazırlanması için yardımcı olurlar. Hem de sözleşmenin maddelerinin izah edilmesi konusunda danışmanlık hizmeti verirler.

Avukat nezaretinde düzenlenen sözleşmelerin içeriği de güncel olur. Çünkü meslekleri gereği hukuki gelişmeleri takip edip emsal kararları inceledikleri için yaşanabilecek durumları önceden kestirme şansları vardır.

Tahliye İstemi İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Ümraniye kira hukuku avukatı ihtiyacının yoğun olarak hissedileceği konuların başında tahliye davaları gelir. Yapılan sözleşmeler gereği mağduriyet yaşayan mal sahipleri kiracıların mülkü veya işyerini boşaltmaması sonucu işi mahkemeye taşıyabilirler. Kanun bu konuda sadece belirli sebepler ortay konulduğunda mal sahibine tahliye isteğinde bulunma hakkı verir. Yani kira sözleşmesi devam ederken mal sahibinin bu sözleşmeyi tek taraflı olarak fesih yetkisi yoktur. Açık konuşmak gerekirse kanunun bu konuda kiracının haklarını oldukça fazla gözettiğini söylememiz mümkündür.

Bir mal sahibinin kiracısından tahliye isteminde bulunabilmesi için bazı haklı gerekçelerinin olması gerektiğinden bahsetmiştik. Bu durumları biraz daha genişleterek el alalım.

  • Mal Sahibinin Mülk İhtiyacı

Başlıktan da anlaşılacağı gibi bu durum yalnızca sahip olduğu konutu kiraya veren mal sahipleri için geçerlidir. Kiracısının oturduğu mülke ihtiyacı doğan mal sahibi bu durum mahkemeye taşınırsa ispatla yükümlüdür. Ancak genellikle yapılan bir yazılı bildirimle iş çözülür. Burada yazılı bildirim için kanunda belirlenen süre içinde yapılması şartı aranır. Buna göre mal sahibi konuta yerleşecek olan kişi gelmeden en az bir ay evvel kiracıya durumu nakletmelidir.

  • Yeniden İnşa Ve İmar

Bu durumda mal sahibine verilen hak hem konut hem de işyeri için geçerlidir. Kanuna göre tasarruf hakkı mal sahibine aittir ve bu konuda prosedürler yerine getiriliyorsa bir kısıtlama yoktur. Mal sahibi evini veya ticarethanesini yıkıp yeniden yapacaksa, içinde kapsamlı bir değişikliğe gidecekse veya mevcut taşınmazı başka bir bölümle birleştirecekse bu durumu yine yazılı olarak bir ay öncesinden bildirmek koşulu ile tahliye talebinde bulunabilir. İş eğer mahkemeye taşınırsa ev sahibinden bu konudaki aksiyonunu ispat etmesi istenir. Dava emsallerinde bu konuda ispat için bir inşaat firması ile yapılan sözleşmelerin gösterilmiş olduğu durumlar vardır.

  • Kiracının Konut Sahipliği

Sözleşme bitmeden ev sahibine fesih yetkisi veren durumlardan bir tanesi olan bu durum yine sadece kiraya verilen konutlar için geçerlidir. Aranan şart ise aynı belde içinde kiracının başka bir konutunun daha olduğu anlaşılmasıdır. Burada sözleşmede kimin ismi varsa onun sahipliği baz alınır. Örneğin evli bir çift için kira sözleşmesinde adı geçen taraf erken olansa ve eşinin üzerinde bir ev varsa bu durumda ikinci konut sahipliğinden söz edilemez. Ümraniye kira hukuku avukatı bu durumdakilere yardımcı olacak kişidir.

İlginizi Çekebilir;

https://mehmetalihelvaci.av.tr/umraniye-avukat.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/umraniye-isci-avukati.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/askeri-avukat-istanbul.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/umraniye-bosanma-avukati.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/umraniye-bosanma-avukati-2.html

“Ümraniye Kira Hukuku Avukatı” üzerine 4 yorum

Yorum yapın

Hemen Ara