Çekişmeli Boşanma Davası Dilekçesi Örneği

Çekişmeli boşanma davası açılmadan önce kişilerin evlilik süreci boyunca yaşadıkları sürecin tamamını eksiksiz bir şekilde tarihsel sırayla somutluktan uzaklaşmadan dilekçeye dökmesi gerekmektedir. Dilekçenize öncelikle hangi tarihte evlendiğinizi bu evlilikten müşterek çocuğunuz olup olmadığını ve doğum tarihlerini eklemeniz gerekmektedir. Evliliğiniz süreçleri anlatmanız ve somutlaştırarak yaşadığınız sorunlardan bahsetmeniz gerekmektedir. Kendi maddi durumunuz, eşinizin maddi durumu anlatılmalıdır.  Müşterek çocuklarını velayetini istiyorsanız nedenleri ve çocuklar için istediğiniz iştirak nafakası yazılmalıdır. Maddi ve manevi tazminat talepleriniz var ise nedenleri ve miktarları yazılmalıdır. Kendi adınıza nafaka talebiniz var ise nedeni ve miktarı yazılmalıdır. Dava dilekçesi ile birlikte nüfus cüzdanı fotokopisi ve dava dosyası ile ikamet ettiğiniz ilçenin adliyesine giderek çekişmeli boşanma davanızı açabileceksiniz.

Maltepe Boşanma Avukatı olarak anlaşmalı çekişmeli boşanma davanızın hazırlanmasında hukuk büromuzdan yardım almak İçin Bize Ulaşabilirsiniz.

(…….) NÖBETÇİ AİLE MAHKEMESİ

SAYIN HAKİMLİĞİ’NE

 

DAVACI                    : İsim Soy İsim(Tc)

Adres

 

DAVALI                    : İsim Soy İsim(Tc)

Adres

 

KONU                        : Evlilik Birliğinin Temelinden Sarsılması Nedeni ile Boşanma,

 

AÇIKLAMALAR      : Ben ve eşim 26.06.1996 yılında evlendik. Bu evlilikten 01.11.1997 doğumlu Recep isimli müşterek bir çocuğumuz bulunmaktadır.

 

                                       1-  Ben ve davalı eşim 2004 yılından bugüne kadar bir araya gelmedik. Ayrı evlerde yaşamaktayız ve ortak hayat yeniden kurulmamıştır. Evlilik birliği, ortak hayatı sürdürmeleri kendilerinden beklenmeyecek derecede temelinden sarsılmış bir durumdadır. Tarafların yeniden bir araya gelebilme imkanı bulunmamaktadır.

 

3-  Ben ve davalı eş reddedilen …………..K. Sayılı dosyasının kesinleşme tarihi olan 19.10.2007 tarihinden bu güne 3 yılı aşkın bir süreç geçmiş ve taraflar arasında 2004 yılından bugüne ortak hayat yeniden kurulmamıştır. Evlilik birliği, ortak hayatı sürdürmeleri kendilerinden beklenmeyecek derecede temelinden sarsılmış olması ve tarafların 2004 yılından beri ayrı yaşamaları nedeni ile tarafların boşanmasına karar verilmesini vekaleten arz ederim.

 

HUKUKİ SEBEPLER          : MK., HUMK. Ve sair ilgili mevzuat.

DELİLLER                           : Nüfus kaydı,tanık ve sair her türlü delil.

SONUÇ VE İSTEM              : Yukarıda açıklanan sebepler ve yargılama sırasında ortaya çıkacak sair sebeplerden dolayı;

 

1-Evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeni ile tarafların BOŞANMALARINA,

 

2- Yargılama giderleri karşı tarafa tahmiline dair karar verilmesini saygı ile arz ve talep ederim. …../…../……

 

                                                                                                                      İsim Soy İsim

Çekişmeli bosanma davası nasıl açılır?
Çekişmeli boşanma davasının açılabilmesi için ikametgah edilen bölgedeki mahkemeye müracaat gerçekleşmeli. Mahkeme tarafınızdan bir dilekçe ister. Bu dilekçe hukuki boyuta uygun olarak hazırlandığı takdirde onaydan geçer. Onaydan geçtikten sonra da boşanma davası açılır.
Çekişmeli bosanma davası ne kadar sürer 2022?
Çekişmeli boşanma davası yaklaşık bir buçuk yıl kadar sürer. Bu sürecin uzaması ya da daha aza indirgenmesi davanın ilerleyişine göre farklılık sağlar.
Param yok nasıl bosanma davası açabilirim?
Boşanma davası açılmak istenildiği takdirde bu durum da maddi açıdan parası olmayan kişiler için devlet destekli olarak boşanma davasının açılması mümkün.

İlginizi Çekebilir;

https://mehmetalihelvaci.av.tr/kadikoy-sahrayicedit-mahallesi-bosanma-avukati.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/esler-arasindaki-anlasmali-bosanma-davalari-detaylari.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/kimlikten-isim-degistirme.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/esler-arasindaki-cekismeli-bosanma-davalarinda-cikan-sorunlar.html

Hemen Ara