Boşanma Davası Açmak İçin Gerekenler

Türk Medeni Kanununa göre boşanma davası açmak için gerekli olan dilekçe hazırlama, hak beyanı, mağduriyet gibi durumlar incelenmelidir. Davada Mehmet Ali Helvacı ile süreci yönetebilir ve evliliğinizi bitirebilirsiniz.

Hukuki Süreç Nasıl İşler?

Hukuki süreçte eğer bir şiddet veya hayata kast gibi durum bulunmuyorsa dilekçe oluşturulması gerekiyor. Tarafların aile mahkemelerine gitmesi halinde boşanmayla ilgili gerekli durumlar ortaya çıkmış olacak ve başvuruda bulunmak için de boşanma dilekçesinin hazırlanmış olması gerekecektir. Anlaşmalı davalarda son derece önemli olan bu dilekçeyi hak dağıtımında doğru sonuçları alma için mutlaka uzman kişilere hazırlatmalısınız. Sonrasında ise nafaka veya mağduriyet durumunuza göre tazminat elde etmeniz mümkün olabilecektir.

Avukata İhtiyaç Duyulur Mu?

Eğer anlaşmalı bir boşanma davası ortaya çıkacaksa, avukatın davadaki en önemli ve etkin rolü, mal paylaşımı ve çocuk bulunuyorsa velayetin kime verileceğiyle ilgili sürecin hangi nedenlerden ortaya çıktığını eşlere anlatması olacaktır. Ayrıca bu sayede eşler hangi durumlarda haklı, hangi durumlarda haksız olduklarının anlaşılmasıyla birlikte özel girişimlerde bulan ve doğrudan yeni mevzuata göre hareket edilmesi mümkün olur. Ayrıca avukat çekişmeli davada da son derece önemlidir. Özel kanıtlar öne sürerek başarıya ulaşabilmesi için davada avukat oldukça önemlidir. Ayrıca günümüzde ilişkilerin büyük bir bölümü boşanma davası mal paylaşımı ile ilgili süreçte iki tarafın da karar veremediğini gösteriyor. Eğer karar verilemiyorsa bu süreç en başarılı şekilde, mahkemede incelemeye tabii tutularak sonuçlandırılabilecektir.

Anlaşmalı Boşanma Davası Ne Kadar Sürer?

Anlaşmalı bir dava ise ortalama 1 ila 3 ay içerisinde, mahkemenin yoğunluğuna ve davanın durumuna bağlı olarak boşanmak mümkündür. Boşanma davası açmak için gerekli olan hukuki işlemleri başarılı bir şekilde gerçekleştirir. Ve avukatınızla her türlü durumu kararlaştırırsanız zaten mahkeme davayı geciktirmek için girişimde bulunamayacaktır. Hayata kast gibi durumlarda yapmamanız gereken en önemli şey ise davayı geri çekmek olacaktır. Ayrıca mahkemede haklı olduğunuz yanları öne sürerek lehinize sonuçlar almaya başlar. Ve aynı zamanda her zaman için özel girişimlerde bulunursunuz.

Boşanma davası açmak için ne yapmalıyım?
Boşanma davası açmak için ilk olarak görevli olan mahkemeye müracaat edip, dilekçe verilmelidir. Ayrıca dilekçe hukuki boyuta uygun olarak hazırlanmalıdır. Ardından mahkeme dilekçeyi onayladıktan sonra dava açılmaktadır.
E devlet şifresi ile boşanma davası açılabilir mi?
E-devlet şifresi ile boşanma davası açılma gibi bir durum söz konusu olamaz. Boşanma davası görevli olan mahkemeye müracaat edip verilen dilekçe ile birlikte açılmaktadır. Ayrıca buradaki dilekçede hukuka uygun olarak avukatla birlikte hazırlanmalıdır.
Avukatsız boşanma davası açılabilir mi?
Boşanma davası kişinin kişisel olarak mahkemeye müracaatı birlikte gerçekleşir. Ayrıca belirli etmenlerde tarafı bilgilendireceği için Avukatla birlikte boşanma davası açılması daha doğru olur.

İlginizi Çeker;

https://mehmetalihelvaci.av.tr/anlasmali-bosanma-davasi-hakkinda-bilinmesi-gerekenler.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/kart-dolandiriciligi-sucu-nasil-islenir.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/anlasmali-bosanma-davasi-hakkinda-bilinmesi-gerekenler.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/olumlu-trafik-kazalarindaki-mahkeme-sureci-hakkinda-detaylar.html

https://mehmetalihelvaci.av.tr/kurna-mahallesi-bosanma-avukati.html

Hemen Ara